Fondation Beyeler

Gott Nytt Konstår!
 
Nu är det äntligen dags för årets kanske största konstupplevelese med Svenska Klubben i Alsace!
 
Vi träffas senast klockan 10.00 söndagen den 15 januari vid huvudingången på Fondation Beyeler i Basel www.fondationbeyeler.ch/fr 
  

Surrealism har präglat 2000-talets konst och litteratur, särskilt efter andra värdskriget. Söndagen den 15 januari har vi chansen att besöka och uppskatta djupet av Magrittes verk samt Dali, surrealisten som svängde sina penslar för att behaga dåtidens politiska makt och slutligen Miro som färdas mellan fauvism, kubism, impressionism och surrealism på Beyelers fondation (Beyeler Museum AG, Baselstrasse 101,4125 Riehen.www.fondationbeyeler.ch/fr)
 
Efter besöket äter vi gemensam lunch på restaurang Berower Park , Baselstrasse 77,4125 Riehen( pris runt 40sFr/pers), för att diskutera olika aspekter av utställningen och surrealismen
med vikten på René Magritte.
 
Besöket på Fondation Beyeler kostar 25 sFr/vuxen och 6sFr för barn mellan 11-18 àr. (vi köper biljetterna när vi kommer till Basel. Obs! Det finns möglighet att hyra en audio-guide för 8sFr/pers.
 
Vi kan samåka till och från Basel, kontakta mig p.eftekhari@unistra.fr  så ska jag höra efter om det finns plats i någon av bilarna!
 
Obs! Obs! Eftersom det måste bokas plats för både utställningen och lunchen, så vore det fint om du kunde anmäla dig snarast möjligt till Pierre p.eftekhari@unistra.fr.
(obs! gäller även dig som tidigare har sagt att du vill följa med = så att vi är 100% säkra på att alla finns med på listan)
 
Kontakta gärna mig om du har frågor!
 
Hälsningar
Pierre Eftekhari
Svenska Klubben i Alsace
Comments