Svenska Klubben‎ > ‎Nyhetsbrev‎ > ‎

Annonser från medlemmarna"Hej!
Jag heter Jenny Ollars, är 29 år gammal och studerar för närvarande internationella relationer på masternivå vid ITI-RI/Strasbourgs universitet. Under utbildningens andra år har jag för avsikt att fördjupa mig inom projektledning på EU-/Europaområdet.

Nu i sommar har jag en obligatorisk praktikperiod på två-tre månader, och jag söker därför en praktikplats i Strasbourg (eller Bryssel, Stockholm, Luxemburg...) med någon sorts EU-tematik, gärna med koppling till Sverige! Förutom svenska talar jag flytande franska och engelska, har en korrekt nivå i spanska (B2) och grundläggande kunskaper i tyska (A2). Efter tidigare praktik på Europaparlamentets svenska översättningsenhet i Luxemburg, och tre års arbete på Interpols språkavdelning i Lyon, är jag van vid internationella organisationer och anpassar mig lätt till multikulturella arbetsplatser.

Jag är tacksam för alla tips och kontakter, och nås lättast via e-mail: jenny.ollars@gmail.com

Tack på förhand!"

Jag är i vanliga fall upptagen på tisdagskvällar (orkesterrepetition i Turckheim nära Colmar) men jag håller utkik om datumet för vinkällarbesöket eventuellt ändras. Tack igen och trevlig helg!

Vänligen,
Jenny


Hej!

Jag heter Therese (24 år) och är egentligen student i Berlin (skandinavisk / tysk litteratur), men just nu är jag med Erasmus-programmet här i Strasbourg. Jag skulle vilja gärna jobba för en svensk(språkig) familj som kan tänka sig har lite hjälp i den stressiga vardagen. Jag kan tänka mig hämta barnen från skolan, följa med till deras fritidsaktiviteter, vakta de hemma hos familjen, laga mat och bara ha det roligt tillsammans.
Efter jag har avslutat skolan i Tyskland arbetade jag ett år i Sverige på en fritidsgård med små barn och ungdomar (Europeisk Volontärtjänst). Tillbaka i Berlin arbetade för en förening som hjäper familjer där en av familjen har en reumatisk sjukdom. Ja hämtade barnen från skolan, var ute med dem, jag hjälpte dem med deras läxor och vi åt middag tillsammans.
I oktober och november deltog jag i en översättarworkshop på Gotland och i Schweiz och på avslutningsföreläsningen i Stockholm lärde jag känna Kjell Torbion som tipsade om klubben för mig.
Jag pratar tyska, svenska, engelska och (så där) franska.

Skulle ni tänka er att vidarebefordra mitt meddelandet till familjer med barn?

Tack på förhand!

Med mycket vänliga hälsningar,
Therese Korritter

Söker boende


Jag har precis avslutat mina studier har i St Andrews i Skottland. Jag har fatt en praktik plats pa EU kontoret i Strasbourg som borjar i september och jag undrar nu om du vet nagon i Strasbourg som har ett rum eller en liten lagenhet som som jag skulle kunna fa hyra under 6 manader?
Kontakta gärna:
ingrid_sjogren_90@hotmail.com>
Skicka gärna dina annonser till klubben

Comments